GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prisotni

Na strani je 27 gostov in ni članov .

Prijava

Izlet gasilskih veteranov GZ Šentjur

Tako kot je že v navadi, so se tudi letos gasilci gasilske zveze Šentjur, ki imajo status veterana, v petek, 16. avgusta odpravili na strokovno ekskurzijo. Tokrat je okoli 100  veteranov in veterank pot vodila na Dolenjsko.

Z dvema čisto polnima avtobusoma so se v petkovem jutru veterani in veteranke podali na pot proti Dolenski. Seveda pa se za začetek dneva spodobi, da se spije dobra kavica, zato so se med potjo ustavili in si privoščili jutranjo kavico kar na poti.  Po kavi in dobrem začetku poti, je veterane pot vodila v gostišče »Colnar« na Otočcu, kjer so jih pogostili s toplo malico in degostacijo rujne kapljice. V vinski kleti Colner, se že 20 let trudijo, da ustrežejo slehernemu obiskovalcu, z domačo hrano, ki sloni na kuharskih izkušnjah naših prednikov. V obokanih njihovih prostorih zadiši po sveže pečenem kruhu iz krušne peči in seveda, po dolenjskih specialitetah. Njihova gostoljubnost zidanice, se navadno zaključi v vinski kleti ob kozarčku ali dveh rujne kapljice.

Preberite več: Izlet gasilskih veteranov GZ Šentjur

Izlet gasilskih veteranov

Tako kot vsako leto so se tudi letos gasilci gasilske zveze Šentjur, ki imajo status veterana, odpravili na strokovno ekskurzijo. Tokrat je 90 veteranov in veterank pot vodila k južnim sosedom v hrvaško Zagorje.

Preberite več: Izlet gasilskih veteranov

Že 5. medgeneracijsko srečanje Slovenskih gasilcev

Šaleška dolina, 25.8. 2018 – Že kar 5 leto za povrstjo je potekalo medgeneracijsko srečanje Gasilske zveze Slovenije. Tokrat je organizacijo prevzela gasilska zveza Šaleška dolina in srečanje organizirala pod šotorom, v čudovitem naravnem okolju velenjskega jezera.

Preberite več: Že 5. medgeneracijsko srečanje Slovenskih gasilcev

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 17.52 so na Tržaški cesti v Celju gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu občanke, ki je padla in si poškodovala kolk.

  • Ob 8.19 sta v Zagaju pod Bočem, občina Rogaška Slatina, trčila osebno vozilo in motorist. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenim in reševalcem pri oskrbi, odklopili akumulator na vozilu in z vpojnim sredstvom posuli motorne tekočine. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so dve poškodovani osebi prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

  • Ob 8.02 so gasilci PGD Male Braslovče, občina Braslovče, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe.

  • Ob 1.41 so v Malih Braslovčah gasilci PGD Braslovče nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu osebe iz reševalnega vozila v stanovanje.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information