GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
5

05.06.2021 - 06.06.2021

Jul
17

17.07.2022 - 24.07.2022

Prisotni

Na strani je 15 gostov in ni članov .

Prijava

Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado

 

Šentjur: Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado 2015 uspešno zaključeno

V soboto, 27. septembra 2014, je v Šentjurju potekalo prvo izbirno mladinsko tekmovanje za nastop na 20. mladinski gasilski olimpijadi, ki bo julija prihodnje leto na Poljskem.

Na tekmovanju, ki ga je – v sodelovanju z GZ Šentjur – organizirala Gasilska zveza Slovenije, se je skupaj pomerilo 43 enot. V športnem parku Šentjur je v vaji z ovirami in štafeti na 400 m z ovirami nastopilo 22 enot mladincev in 21 enot mladink.

Po jutranjem postroju tekmovalnih enot pred tribuno je Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, predal raport Franciju Petku, poveljniku GZS. Janko Cerkvenik, namestnik predsednika GZS in predsednik domače GZ Šentjur, je zaželel toplo dobrodošlico v imenu domačinov, dvig tekmovalne zastave pa so opravili mladinci PGD Zreče.

Tekmovanja so se udeležili tudi Bojan Hrepevnik in Dušan Vižintin, regijska poveljnika Celjske in Podravske regije – oba sta odigrala pomembno vlogo v sodniških komisijah – Martin Cmok, poveljnik GZ Šentjur ter člani Upravnega odbora in Poveljstva GZS. Prav tako si je tekmovanje – ob spremstvu vodilnih iz tekmovalnega odbora – ogledal domači župan mag. Marko Diaci.

Merjenje v obeh disciplinah je bilo elektronsko, za končni rezultat pa se je upošteval najboljši rezultat posamezne vaje.

Zaključna slovesnost se je začela po 16.00 uri po postroju tekmovalnih enot pred tribuno. Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, je predal raport Janku Cerkveniku, namestniku predsednika GZS, ki je kasneje prisotne nagovoril v imenu GZS in GZ Šentjur. Nato je sledila razglasitev rezultatov s strani Bojana Hrepevnika, predsednika komisije B ter podelitev pokalov, medalj in nagrad. Tekmovanje je zaključil Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS, po tem pa je sledil spust tekmovalne zastave, ki so ga opravili mladinci PGD Andraž nad Polzelo.

Pogoje za udeležbo na drugem izbirnem tekmovanju – le-to bo aprila prihodnje leto – si je priborilo prvih pet enot iz vsake kategorije:
- mladinke: 1. PGD Zbilje, 2. PGD Sora, 3. PGD Prevoje, 4. PGD Ljubljana-Rudnik in 5. PGD Oplotnica;
- mladinci: 1. PGD Andraž nad Polzelo, 2. PGD Nova Cerkev, 3. PGD Poljane, 4. PGD Drenov Grič-Lesno brdo in 5. PGD Zreče.

Iz drugega izbirnega tekmovanja se bo v nadaljnje priprave na olimpijado udeležila prvouvrščena enota mladincev in prvouvrščena enota mladink.

Vstopnico za olimpijado pa ima tudi tekmovalna enota mladink PGD Pameče-Troblje kot zmagovalna enota v kategoriji mladink na olimpijadi v Franciji, ki se je tudi udeležila prvega izbirnega tekmovanja in mora sodelovati na vseh skupnih pripravah in na drugem izbirnem tekmovanju.

Vse tri enote pa bodo morale pred odhodom na Poljsko doseči norme, ki jih bo predpisalo Poveljstvo GZS.


REZULTATI: mladinci, mladinke, mladinke - izven konkurence

Več o tekmovanju v oktobrski številki Gasilca.

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 19.58 je na Gozdni ulici v Rogaški Slatini prišlo do onesnaženja potoka Ločnica. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so pregledali strugo potoka in postavili lovilna črevesa v potoku. Izvor onesnaženja naj bi bil stari bazen za nafto v Žiberniku. Gasilci so ob prisotnost policije začasno zatesnili bazen. Obveščeno je bilo podjetje VGP Drava, ki bo dne 6. julija zjutraj pregledala objekt, kjer se nahaja rezervoar. Do pogina rib ni prišlo.

  • Ob 18.14 je v naselju Lipovec, občina Šmarje pri Jelšah, zagorel drog električne napeljave. Požar so pogasili gasilci PGD Šentvid pri Grobelnem in Šmarje pri Jelšah. Nadaljnje delo pa so prevzeli delavci elektro podjetja.

  • Ob 15.38 je v naselju Sveti Lovrenc, občina Prebold, ob reki Savinji gorel kup odpadnega vejevja in kmetijskih odpadkov. Požar so pogasili gasilci PGD Sv. Lovrenc.

  • Ob 12.22 je v naselju Skorno pri Šoštanju, občina Šoštanj, zagorelo osebno vozilo. Lastnika osebnega vozila sta požar pogasili že pred prihodom gasilcev PGD Šoštanj, ki so nato preventivno pregledali vozilo.

  • Ob 11.07 sta na cesti Zreče - Rogla, občina Zreče, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine po vozišču ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Slovenske Konjice, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information