GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
5

05.06.2021 - 06.06.2021

Jul
17

17.07.2022 - 24.07.2022

Prisotni

Na strani je 13 gostov in ni članov .

Prijava

Napaka
  • Napaka pri nalaganju vira podatkov

Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado

 

Šentjur: Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado 2015 uspešno zaključeno

V soboto, 27. septembra 2014, je v Šentjurju potekalo prvo izbirno mladinsko tekmovanje za nastop na 20. mladinski gasilski olimpijadi, ki bo julija prihodnje leto na Poljskem.

Na tekmovanju, ki ga je – v sodelovanju z GZ Šentjur – organizirala Gasilska zveza Slovenije, se je skupaj pomerilo 43 enot. V športnem parku Šentjur je v vaji z ovirami in štafeti na 400 m z ovirami nastopilo 22 enot mladincev in 21 enot mladink.

Po jutranjem postroju tekmovalnih enot pred tribuno je Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, predal raport Franciju Petku, poveljniku GZS. Janko Cerkvenik, namestnik predsednika GZS in predsednik domače GZ Šentjur, je zaželel toplo dobrodošlico v imenu domačinov, dvig tekmovalne zastave pa so opravili mladinci PGD Zreče.

Tekmovanja so se udeležili tudi Bojan Hrepevnik in Dušan Vižintin, regijska poveljnika Celjske in Podravske regije – oba sta odigrala pomembno vlogo v sodniških komisijah – Martin Cmok, poveljnik GZ Šentjur ter člani Upravnega odbora in Poveljstva GZS. Prav tako si je tekmovanje – ob spremstvu vodilnih iz tekmovalnega odbora – ogledal domači župan mag. Marko Diaci.

Merjenje v obeh disciplinah je bilo elektronsko, za končni rezultat pa se je upošteval najboljši rezultat posamezne vaje.

Zaključna slovesnost se je začela po 16.00 uri po postroju tekmovalnih enot pred tribuno. Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, je predal raport Janku Cerkveniku, namestniku predsednika GZS, ki je kasneje prisotne nagovoril v imenu GZS in GZ Šentjur. Nato je sledila razglasitev rezultatov s strani Bojana Hrepevnika, predsednika komisije B ter podelitev pokalov, medalj in nagrad. Tekmovanje je zaključil Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS, po tem pa je sledil spust tekmovalne zastave, ki so ga opravili mladinci PGD Andraž nad Polzelo.

Pogoje za udeležbo na drugem izbirnem tekmovanju – le-to bo aprila prihodnje leto – si je priborilo prvih pet enot iz vsake kategorije:
- mladinke: 1. PGD Zbilje, 2. PGD Sora, 3. PGD Prevoje, 4. PGD Ljubljana-Rudnik in 5. PGD Oplotnica;
- mladinci: 1. PGD Andraž nad Polzelo, 2. PGD Nova Cerkev, 3. PGD Poljane, 4. PGD Drenov Grič-Lesno brdo in 5. PGD Zreče.

Iz drugega izbirnega tekmovanja se bo v nadaljnje priprave na olimpijado udeležila prvouvrščena enota mladincev in prvouvrščena enota mladink.

Vstopnico za olimpijado pa ima tudi tekmovalna enota mladink PGD Pameče-Troblje kot zmagovalna enota v kategoriji mladink na olimpijadi v Franciji, ki se je tudi udeležila prvega izbirnega tekmovanja in mora sodelovati na vseh skupnih pripravah in na drugem izbirnem tekmovanju.

Vse tri enote pa bodo morale pred odhodom na Poljsko doseči norme, ki jih bo predpisalo Poveljstvo GZS.


REZULTATI: mladinci, mladinke, mladinke - izven konkurence

Več o tekmovanju v oktobrski številki Gasilca.

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 6.16 je v Kozjem voznica na parkirnem prostoru večstanovanjskega objekta zapeljala v manjši jarek in ni mogla nadaljevati vožnje. Posredovala sta gasilca PGD Kozje, ki sta vozilo izvlekla iz jarka. Poškodovan ni bil nihče, materialna škoda ni nastala.

  • Ob 21.27 so v Lučah zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Saje so pogorele pred prihodom gasilcev. Gasilci PGD Luče so opravili ogled okolice dimnika.

  • Ob 19.46 so na Rimski cesti v Laškem trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP, posipali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje in očistili cestišče. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

  • Ob 17.23 se je v Preboldu občan poškodoval na sankališču. Gasilci PGD Prebold-Dol. vas-Marija reka so poškodovanega oskrbeli na kraju, z nosili prenesli do vozila in nato prepeljali do gasilskega doma. V SB Celje so poškodovanca prepeljali reševalci NMP Celje.

  • Ob 13.07 so v naselju Stenica, občina Vitanje, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Vitanje so požar, ki je poškodoval dimnik, pogasili in pregledali dimnik s termovizijsko kamero.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information