GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

No events found

Prisotni

Na strani je 66 gostov in ni članov .

Prijava

Rezultati tekmovanja GZ Šentjur

Objavljamo rezultate tekmovanja GZ Šentjur.

Čestitke za dosežene rezultate.

Fotografije sobota, 26.5.2018. (Foto: Franci Hrovatič)

Fotografije nedelja, 27.5.2018. (Foto: Franci Hrovatič)

Priponke:
Prenesi to datoteko (Člani A.pdf)Člani A.pdf[ ]187 kB
Prenesi to datoteko (Člani B.pdf)Člani B.pdf[ ]186 kB
Prenesi to datoteko (Članice A.pdf)Članice A.pdf[ ]183 kB
Prenesi to datoteko (Članice B.pdf)Članice B.pdf[ ]181 kB
Prenesi to datoteko (mladinci.pdf)mladinci.pdf[ ]184 kB
Prenesi to datoteko (mladinke.pdf)mladinke.pdf[ ]180 kB
Prenesi to datoteko (pionirji.pdf)pionirji.pdf[ ]186 kB
Prenesi to datoteko (pionirke.pdf)pionirke.pdf[ ]182 kB
Prenesi to datoteko (Starejše Gasilke.pdf)Starejše Gasilke.pdf[ ]181 kB
Prenesi to datoteko (Starejši Gasilci.pdf)Starejši Gasilci.pdf[ ]183 kB

Razultati regijskega tekmovanja

Objavljamo rezultate regijskega tekmovanja, ki je bilo v soboto 14.10. in v nedeljo 15.10.2017.

Čestitke vsem ekipam GZ Šentjur za udeležbo in dosežene rezultate, predvsem pa vsem ekipam, ki ste posegle po najvišjih mestih in si zagotovile udeležbo na državnem tekmovanju v naslednjem letu.

Vodstvo GZ Šentjur

Čestitka

Spoštovani člani in mentorji tekmovalnih enot !
 
V imenu organov GZ Šentjur vam čestitam za vaš nastop na državnem tekmovanju v Kopru. Ponosen sem na vašo pripadnost, ki ste jo izkazovali v obeh dneh in ponesli na Obalo tudi prepoznavnost naše zveze in občine. Zahvaljujem se vodstvom vaših PGD za podporo in mentorjem za zavzeto delo, ob pripravah na ta velik dogodek. Vaši rezultati kažejo, da gasilci iz naše zveze, držimo stik z ostalimi tekmovalnimi enotami v državi in da smo jim, z malo športne sreče tudi konkurenčni.

Veseli me tudi, da smo imeli svoje predstavnike v sodniškem zboru in da sva s poveljnikom zveze, v obeh dneh lahko delila z vami veselje, ob nastopu naših enot.

Veliko športne sreče in znanja, vsem tekmovalnim enotam, tudi na bližajočem tekmovanju GZ Šentjur.

Predsednik GZ:
Janko Cerkvenik 
 

Razpis tekmovanja GZ Šentjur

Objavljamo razpis tekmovanja GZ Šentjur.

Priponke:
Prenesi to datoteko (Razpis tekm  GZ Sentjur - 2015.pdf)Razpis tekm GZ Sentjur - 2015.pdf[ ]503 kB

Odbora za tekmovanja CTIF

Dne 7. julija 2014. se je v avstrijskem mestu Beljak sestal kolegij Odbora za tekmovanja CTIF, ki se je na podlagi kandidature koroških gasilskih kolegov odločil, da bo 16. mednarodno tekmovanje gasilcev (gasilska olimpijada) in 21. mednarodno srečanje mladine v Beljaku. Tekmovanje se bo odvijalo v med 9. in 16. julijem. 2017.

Na seji je  bilo prisotno vodstvo mednarodnega tekmovanja CTIF, predsedniki odborov za mladino iz sosednjih držav, župan mesta Beljak, deželni gasilski poveljnik Koroške in poveljnik gasilcev mesta Beljak.

Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado

 

Šentjur: Prvo izbirno mladinsko tekmovanje za olimpijado 2015 uspešno zaključeno

V soboto, 27. septembra 2014, je v Šentjurju potekalo prvo izbirno mladinsko tekmovanje za nastop na 20. mladinski gasilski olimpijadi, ki bo julija prihodnje leto na Poljskem.

Na tekmovanju, ki ga je – v sodelovanju z GZ Šentjur – organizirala Gasilska zveza Slovenije, se je skupaj pomerilo 43 enot. V športnem parku Šentjur je v vaji z ovirami in štafeti na 400 m z ovirami nastopilo 22 enot mladincev in 21 enot mladink.

Po jutranjem postroju tekmovalnih enot pred tribuno je Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, predal raport Franciju Petku, poveljniku GZS. Janko Cerkvenik, namestnik predsednika GZS in predsednik domače GZ Šentjur, je zaželel toplo dobrodošlico v imenu domačinov, dvig tekmovalne zastave pa so opravili mladinci PGD Zreče.

Tekmovanja so se udeležili tudi Bojan Hrepevnik in Dušan Vižintin, regijska poveljnika Celjske in Podravske regije – oba sta odigrala pomembno vlogo v sodniških komisijah – Martin Cmok, poveljnik GZ Šentjur ter člani Upravnega odbora in Poveljstva GZS. Prav tako si je tekmovanje – ob spremstvu vodilnih iz tekmovalnega odbora – ogledal domači župan mag. Marko Diaci.

Merjenje v obeh disciplinah je bilo elektronsko, za končni rezultat pa se je upošteval najboljši rezultat posamezne vaje.

Zaključna slovesnost se je začela po 16.00 uri po postroju tekmovalnih enot pred tribuno. Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS in vodja tekmovanja, je predal raport Janku Cerkveniku, namestniku predsednika GZS, ki je kasneje prisotne nagovoril v imenu GZS in GZ Šentjur. Nato je sledila razglasitev rezultatov s strani Bojana Hrepevnika, predsednika komisije B ter podelitev pokalov, medalj in nagrad. Tekmovanje je zaključil Zvonko Glažar, podpoveljnik GZS, po tem pa je sledil spust tekmovalne zastave, ki so ga opravili mladinci PGD Andraž nad Polzelo.

Pogoje za udeležbo na drugem izbirnem tekmovanju – le-to bo aprila prihodnje leto – si je priborilo prvih pet enot iz vsake kategorije:
- mladinke: 1. PGD Zbilje, 2. PGD Sora, 3. PGD Prevoje, 4. PGD Ljubljana-Rudnik in 5. PGD Oplotnica;
- mladinci: 1. PGD Andraž nad Polzelo, 2. PGD Nova Cerkev, 3. PGD Poljane, 4. PGD Drenov Grič-Lesno brdo in 5. PGD Zreče.

Iz drugega izbirnega tekmovanja se bo v nadaljnje priprave na olimpijado udeležila prvouvrščena enota mladincev in prvouvrščena enota mladink.

Vstopnico za olimpijado pa ima tudi tekmovalna enota mladink PGD Pameče-Troblje kot zmagovalna enota v kategoriji mladink na olimpijadi v Franciji, ki se je tudi udeležila prvega izbirnega tekmovanja in mora sodelovati na vseh skupnih pripravah in na drugem izbirnem tekmovanju.

Vse tri enote pa bodo morale pred odhodom na Poljsko doseči norme, ki jih bo predpisalo Poveljstvo GZS.


REZULTATI: mladinci, mladinke, mladinke - izven konkurence

Več o tekmovanju v oktobrski številki Gasilca.

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 16.49 sta v Šentvidu pri Grobelnem, občina Šmarje pri Jelšah, čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah, ki so kraj zavarovali, nudili pomoč reševalcem, odklopili akumulatorja ter posuli vozišče z vpojnimi sredstvi. Dve poškodovani osebi so reševalci prepeljali v SB Celje.

  • Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomočOb 16.23 so na Ulici frankolovskih žrtev v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter omogočili vstop reševalcem in policistom. V stanovanju je bila onemogla oseba, katero so reševalci oskrbeli ter prepeljali v SB Celje.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information