GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

No events found

Prisotni

Na strani je 11 gostov in ni članov .

Prijava

Dan predsednikov in poveljnikov GZ

Dvodnevno strokovno srečanje predsednikov in poveljnikov Gasilskih zvez je uspešno zaključeno. S strani GZ Šentjur sta se ga udeležila predsednik Aleš Guzej in podpredsednik Andraž Hladin.

Prvega dne srečanja (1.2.2019), ki je potekalo v Slovenski Istri (Zadružni dom Korte) se je udeležilo skoraj 180 udeležencev, med njimi številni visoki gostje, vključno z domačim županom Občine Izola, mag. Danilom Markočičem ter ministrom za obrambo, Karlom Erjavcem. Oba sta navzoče tudi pozdravila in nagovorila.

Posvet sta vodila predsednik Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik in poveljnik Franci Petek, ki sta po uvodnih pozdravih besedo predala domačinu Miranu Gregoriču, predsedujočemu regije Obalno-kraška.
Generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Darko But je predsednikom in poveljnikom gasilskih zvez najprej predstavil aktualne naloge v letošnjem letu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Nato pa je glavni inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, mag. Boris Balant orisal delo inšpektorata v preteklem in tem letu.
Sledila so še vprašanja sodelujočih.

Srečanje se je nadaljevalo v soboto, 2.2.2019 na isti lokaciji. Tudi drugi dan je bilo srečanje lepo obiskano, saj se ga je udeležilo okrog 160 udeležencev. Ta dan strokovnega srečanja je bil namenjen predvsem gasilski dejavnosti, saj so predavatelji predstavili področje preventive v gasilstvu (predavatelj mag. Dejan Jurkovič), usposabljanje gasilcev (predavatelj Rok Leskovec), gasilsko uniformo (predavateljica Sonja Šterman), Priročnik o razvrščanju (predavatelj Andrej Jurjevič), gasilsko olimpijado 2021 (predavatelj Zvonko Glažar), aktivnosti ob praznovanju 150 – letnice gasilstva na Slovenskem (predavatelj Martin Štubljar) ter druge aktualne dogodke vključno z predstavitvijo dela in aktivnosti Javne agencije RS za varnost prometa (predavatelj mag. Igor Velov) ter predstavitvijo Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov (predavatelj Fadil Mušinović).
Zadnja predstavitev, ki jo je podal podpredsednik CTIF, Milan Dubravac, je bila namenjena varnosti gasilcev pri gasilskih intervencijah oziroma načinu pregledovanja osebne zaščitne opreme operativnih gasilcev.
Ob zaključku srečanja sta se predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije zahvalila vsem navzočim, številnim gostom in vsekakor tudi domačinom za vso pomoč pri uspešni izvedbi Dneva predsednikov in poveljnikov gasilskih zvez. (vir: GZS)

 

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

  • PREDEN PRIJAVLJATE PREVERITE LOKACIJO TEČAJA!   V kolikor bo društvo prijavilo svojega člana, ki se potem tečaja ne bo udeležil, bomo izstavili račun za neudeležbo na tečaju.   ...

  • Sporočamo vam, da bo: - v dneh 12. in 13. 12. 2019   (četrtek in petek) moteno elektronsko poslovanje strokovne...

  • Izvršni odbor CTIF v novi sestavi aktivno nadaljuje z delom in poslanstvom organizacije CTIF. Od septembra 2019 imajo člani vsaka dva tedna »spletne« delovne sestanke, 30. novembra 2019 pa so se na...

  • Na delovnem obisku na Bavarskem se je med 25. in 27. novembrom 2019 mudila slovenska delegacija v okviru stalne bavarsko-slovenske mešane komisije. Delegacijo je vodil Janko Petrovič, vodja Izobraževalnega centra za zaščito in...

  •   Gasilske zveza Slovenije je s podjetjem Kopija–nova d. o. o. pristopi k projektu »GASILCI NA ZVEZKIH«.   Cilj projekta je, da se platnice...

Prikaz dogodkov SPIN

  • ŠMARTNO OB PAKI

  • Ob 17.40 se je v Šmihelu nad Mozirjem, občina Mozirje, odkrušila večja količina kamenja in gramoza in zgrmela v potok Ljubija. Gasilci PGD Mozirje so opravili pregled območja in obvestili pristojne službe. Kamenje omejuje pretočnost potoka Ljubija.

  • Ob 16.52 sta na priključku Vrunčeve ulice z obvoznico v Celju bočno trčili osebni vozili. Pri tem sta se dve osebi lažje poškodovali. Gasilci GB Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč drugim enotam, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.

  • Ob 12.40 je v ulici Ob potoku v Slovenskih Konjicah zagorela lesena brunarica velikosti 8 x 3 metre. Gasilci iz PGD Slovenske Konjice so požar pogasili in opravili pregled s termovizijsko kamero. Na brunarici je zgorelo ostrešje.

  • Ob 12.49 se je na Cesti na Roglo, občina Zreče, močno kadilo iz kuhinje stanovanja. Na štedilniku se je smodila hrana, ki jo je lastnik še pred prihodom gasilcev iz PGD Zreče odstavil in požar sam pogasil. Gasilci so opravili pregled kraja dogodka.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information