GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
6

06.06.2020 - 07.06.2020

Jun
21

21.06.2020

Okt
3

03.10.2020 - 04.10.2020

Jul
18

18.07.2021 - 25.07.2021

Prisotni

Na strani je 17 gostov in ni članov .

Prijava

KORONA VIRUS ZELO NUJNO OBVESTILO

V zvezi širjenja KORONA VIRUSA po Sloveniji, je bil aktiviran štab Civilne zaščite.

Glede na to da je bil primer odkritja okužene osebe z KORONA VIRUSOM v naši bližini, se moramo ravnati samozaščitno in upoštevati vsa navodila, ki bodo sledila.

Po posvetu z vodstvom GZS, CZ in rdečega križa je bila sprejeta ODLOČITEV, da se na nivoju Gasilske zveze Šentjur preklicujejo do nadaljnjega vse organizirane oblike združevanja ljudi, kjer je prisotno večje število ljudi (občni zbori, izobraževanja – na nivoju GZ kot na nivoju GZS, s čimer ste že bili obveščeni).

Do nadaljnjega je prekinjeno izobraževanje za OPERATIVNEGA GASILCA, o datumu nadaljevanja boste pravočasno obveščeni.

Prav tako je pod vprašajem izvedba izobraževanja za VARNO DELO Z MOTORNO ŽAGO (o tem boste pravočasno obveščeni).

V zvezi izobraževanj na nivoju GZS (Ig, Pekre, Sežana), kjer imate razporejene tečajnike v pomladanskem delu izobraževanj za pridobitve specialnosti spremljajte e-poto o spremembah terminov izobraževanj.

Vse gasilske enote v GZ Šentjur morajo biti v operativni pripravljenosti, zaradi tega, so preklicane vse ostale aktivnosti (operativne vaje in druge oblike usposabljanj ali tekmovanj).

Glede na razvoj dogodkov (širjenje virusa) je pod vprašajem tudi izvedba občinskega tekmovanja v mesecu juniju, kot ste že seznanjeni je državno tekmovanje planirano za 23.5.2020 in 24.5.2020  bilo preklicano in prestavljeno na 3.10.2020 in 4.10.2020. Prav tako se prekinjajo vsa tekmovanja na ravni Celjske regije in ostala ligaška tekmovanja v organizaciji GZS.

V vednost bodite pozorni na kurjenje v naravi, da ne bi prišlo do požara.

Poveljniki morajo redno spremljati e-pošto, SMS za nova navodila.

Za morebitne klice s strani CZ ali drugih služb za posredovanje v zvezi Korona virusa, je potrebno obvezno poklicati poveljnika GZ, da dobijo nadaljnja navodila. Brez prejetih navodil sami individualno ne smejo posredovati – najprej je potrebno poskrbeti za lastno varnost in zaščito, šele nato ostale. (Za posredovanje bodo dobili ustrezno zaščitno opremo, ki se nahaja v centralnem skladišču CZ v Celju). Vsa navedena navodila veljajo od 21.00 ure dne 11.3.2020 do preklica.

Martin Cmok
Poveljnik GZ Šentjur

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Ob 16.16 je na avtocesti med Celjem zahod in Celjem center v občini Celje verižno trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali in požarno varovali kraj, nudili prvo pomoč poškodovanim, nudili pomoč reševalcem NMP, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorje. Reševalci NMP Celje so tri poškodovane osebe odpeljali v SB Celje.

  • Ob 13.47 se je v Škalah v občini Velenje na osebo prevrnil delovni stroj. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj, podstavili lovilno posodo zaradi iztekajočega hidravličnega olja in odklopili akumulator. Reševalci NMP Velenje so poškodovanega na kraju oskrbeli, svojci pa so ga odpeljali v SB Slovenj Gradec.

  • Ob 11.28 sta v Lokovici v občini Šoštanj trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP, posipali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Velenje so eno poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

  • Ob 10.52 je bilo v Bregu pri Konjicah v občini Slovenske Konjice opaženo onesnaženje reke Dravinje. Gasilci PGD Slovenske Konjice in policija so opravili ogled onesnaženja. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information