GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

No events found

Prisotni

Na strani je 6 gostov in ni članov .

Prijava

Zlata znaka civilne zaščite Martinu Cmoku in PGD Lokarje

Sinoči, 4. marca, so v Laškem pripravili prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj ob dnevu Civilne zaščite v Zahodnoštajerski regiji. Visoki priznanji, zlati znak CZ, so prejeli poveljnik Gasilske zveze Šentjur Martin Cmok in gasilke ter gasilci PGD Lokarje, ki pa ga bodo slavnostno prevzeli na praznovanju 120-letnice delovanja društva.

Martin Cmok je zlati znak prejel za svoje dolgoletno aktivno delovanje, saj je v gasilske vrste vstopil že pred 40 leti, se nenehno usposabljal in opravljal vrsto funkcij  na operativnem področju. Od leta 2003 je tako poveljnik GZ Šentjur, je član Gasilskega poveljstva celjske regije, član Štaba CZ Občine Šentjur, na ravni Gasilske zveze Šentjur pa opravlja delo preglednika gasilskih vozil (komisija za tehniko GZS).  V tem času je poveljeval in povezoval številne intervencije na ravni občine in regije, ki so se aktivirale ob večjih in naravnih nesrečah – vodil je razpoložljive enote ob izvedbi ukrepov v primerih poplav in plazov. Kot sodnik gasilsko-športnih disciplin sodeluje na vseh tekmovanjih gasilskih enot do državne ravni, prav tako na usposabljanjih ekip prve pomoči, ki beležijo dobre rezultate. V zadnjih petih letih je s poveljstvom GZ in sodelovanju z ostalimi strukturami zaščite in reševanja pripravil, vodil in sovodil več odmevnih vaj, kot so Slivniško jezero 2017, Železnica 2018 in Potres Žalec 2019.  Martin Cmok je sicer že prejemnik visokega odlikovanja za posebne zasluge za delo na področju gasilstva, kot aktivni prostovoljec na drugih področjih pa je 2012 s strani predsednika RS na državni ravni prejel tudi naziv Prostovoljec leta.

 PGD Lokarje letos čaka vrsta dogodkov in osredna slovesnost ob visokem jubileju, 120-letnici delovanja, kar pomeni, da je bilo ustanovljeno že leta 1900. Torej je to drugo najstarejše društvo v šentjurski gasilski zvezi, ki vseskozi skrbi za uposabljanje članov, opremljenost ter pripravljenost. Posebno prelomnico je zanje pomenila gradnja avtoceste Ljubljana – Maribor, saj je to spremenilo njihovo osnovno dejavnost in požarno zaščito kraja, v katerega so se začeli gosto priseljevati novi prebivalci. V letu 2013 so prevzeli dodatno obveznost, s katero zagotavljajo dodatno pomoč na avtocesti s portalnimi gasilci. Sicer pa PGD Lokarje uspešno združuje v svojih vrstah vse generacije, od veteranov do podmladka. Operativni člani pri sodelovanju na elementarnih in drugih naravnih nesrečah izkazujejo veliko požrtvovalnost in usposobljenost, katero dokazujejo tudi na tekmovanjih vseh rangov. Uspešno se povezujejo z drugimi društvi ter ohranjajo dobre stike v tujini, predvsem pa aktivno delujejo v svojem domačem kraju, kjer se izkažejo pri sodelovanju in organizaciji prireditev.
 Dobitnikom priznanj iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za dosedanje prispevke na področju gasilstva, zaščite in reševanja v naši občini!

Na sliki: Martin Cmok, predstavniki PGD Lokarje, predstavniki in predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič (foto: Mateja Berglez)

VIR: Občina Šentjur

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales Guzej



Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information