GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

No events found

Prisotni

Na strani je 33 gostov in ni članov .

Prijava

Razpis izobraževanj za leto 2016

Objavljamo Razpis izobraževanj za leto 2016.

 

PRIJAVNI ROKI:
- od 25. oktobra 2015 do 15. novembra 2015 za tečaje izvedene od januarja do junija 2016,
- od 25. aprila 2016 do 15. maja 2016 za tečaje izvedene od julija do decembra 2016.

Priponke:
Prenesi to datoteko (RAZPIS 2016.pdf)RAZPIS 2016.pdf[ ]161 kB

Razpis izobraževanj za leto 2015

Objavljamo razpis in spremni dopis za izobraževanje za leto 2015. Oboje je bilo po elektronski pošti tudi poslano na društva.

Priponke:
Prenesi to datoteko (dopis GZ Razpis 2015.pdf)dopis GZ Razpis 2015.pdf[ ]29 kB
Prenesi to datoteko (RAZPIS 2015.pdf)RAZPIS 2015.pdf[ ]282 kB

Cene tečajev za neupravičeno odsotnost

Na 9. seji Poveljstva GZS je bil sprejet sklep: Neudeležbo na tečaju je potrebno odpovedati vsaj 8 koledarskih dni pred tečajem. V kolikor PGD oz. GZ (prijavitelj), ki je prijavil na tečaj, tega v predpisanem roku ne stori, je dolžan poravnati celotne stroške tečaja za manjkajočega tečajnika. Dokler društvo oziroma prijavitelj ne poravna nastalih obveznosti do GZS, se ne more prijaviti na tečaje v organizaciji GZS.
Na podlagi tega sklepa je strokovna služba GZS pripravila stroške na tečajnika za posamezne tečaje. V stroške tečaja so zajeti stroški dela za posamezen tečaj, izzvzeti pa so materialni stroški. Navedeni zneski so neto zneski. Pri izstavitvi računa bo na to ceno obračunan še DDV.
Cenik je potrdil Upravni odbor Gasilske zveze Slovenije na seji dne 22.9.2014.

Razpisno obdobje za jesen 2014 - IZOBRAŽEVANJE IN USPOSABLJANJE

Obveščamo vas, da so v Vulkanu odprti tečaji za izobraževanja v jeseni 2014. Tečaji bodo odprti do 15. maja 2014 (prijava je ustrezna, če je do zaključka prijavnega obdobja potrjena s strani matične GZ).

Opozoriti bi vas želeli na dve novosti:

  1. pri tečaju specialnosti IDA in IDA OBN lahko že pri sami prijavi izberete lokacijo, kjer želite da se vaši člani udeležijo tečaja (Ig oziroma PEKRE) in sicer sta za IG odprta tečaja z oznako »IDA ICZR IG jesen 2014« in »IDA OBN ICZR IG jesen 2014«, za PEKRE pa tečaja z oznako  »IDA PEKRE jesen 2014« in »IDA OBN PEKRE jesen 2014«.
  2. Odprt je tečaj z zaporedno številko 98 »praktične vaje za IDA« z oznako »PV IDA PEKRE jesen 2014«, te vaje se bodo izvajale trenutno samo v Pekrah, vendar so na voljo za celotno Slovenijo! Vaje trajajo 4 pedagoške ure, izvajale se bodo med tednom po 17:00 uri. Za pristop k vajam mora imeti gasilec status operativnega gasilca in pozitivno zdravniško spričevalo. NI POTREBNO, DA IMA OPRAVLJENO SPECIALNOST IDA!

V primeru dodatnih vprašanj pa se obrnite na eno od strokovnih sodelavk za izobraževanje:

  • Anita Todorovič (041 384 110, 01 2419 751),
  • Simona Oblak (031 454 444, 01 2419 758).

Razpis izobraževanj za leto 2014

V prilogi vam pošiljamo dopis in Razpis za leto 2014.

Danes bodo v Vulkanu odprti tečaji s končnico POMLAD 2014, samo ti tečaji so ustrezni za prijavo. Prosimo, da ne prijavljate na tečaje z drugimi oznakami (npr.: samo za zamenjavo), ker takih prijav ne bomo mogli upoštevati.

Upoštevajte sledeče roke prijav, saj moramo prijave še nato na GZ potrditi:

PRIJAVNI ROKI:
• od 15. do 20. novembra 2013 za tečaje izvedene od januarja do junija 2014
• od 25. aprila 2014 do 10. maja 2014 za tečaje izvedene od septembra do decembra 2014

Izjeme:
• tečaj za člane višjih poveljstev – do 5. januar 2014,
• tečaj za višje strokovne svetovalce – do 5. januar 2014,
• tečaj specialnosti reševanje na vodi in iz vode – do 25. marec 2014.

Priponke:
Prenesi to datoteko (RAZPIS 2014.pdf)RAZPIS 2014.pdf[ ]100 kB

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomočOb 13.44 so v Gorici pri Šmartnem, občina Celje, posredovali gasilci PGE Celje, ki so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili reševalcem NMP Celje dostop do onemogle osebe. Gasilci so nato še nudili pomoč pri prenosu osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 10.10 je na avtocesti med Lopato in izvozom Celje prišlo do naleta dveh tovornih vozil, treh osebnih vozil in dveh kombiniranih vozil. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi ter nudili pomoč ostalim poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Poškodovanih je bilo trinajst oseb. Devet oseb so reševalci NMP Celje odpeljali v SB Celje. Štiri osebe pa so poleg oskrbe na kraju nato poiskale pomoč tudi v SB Celje.

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 11.50 sta na Ljubljanski cesti v Celju trčili kombinirano in osebno vozilo, pri tem pa je po trčenju zaradi poškodovanega plinskega rezervoarja slednjega iz njega začel uhajati pogonski plin. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, zaprli cesto ter celotno območje in prepovedali obratovanje v dveh objektih, odklopili akumulatorja na vozilih, počakali do izpraznitve rezervoarja ter ga nato napolnili z vodo, prav tako pa preventivno izmerili vsebnost plina in tako preverili morebitno prisotnost plina v bližnjih stavbah ter jaških. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Celje prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

  • Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomočOb 10.15 so v Zagati, občina Celje, gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem NMP Celje, pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila s katerim je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

  • Požari v objektih - Stanovanjske stavbeOb 8.30 je na Valentiničevi cesti v občini Laško, zaradi pozabljene hrane na štedilniku, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so požar lokalizirali in pogasili, s termo kamero pregledali prostore, opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov in prezračili prostore. Na kraju so bili tudi PGE Celje, ki so PGD Laško nudili pomoč z avtolestvijo. Reševalci NMP Laško so oskrbeli stanovalca, ki se je nadihal dima in ga odpeljali v SB Celje.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information