GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Jun
5

05.06.2021 - 06.06.2021

Jul
17

17.07.2022 - 24.07.2022

Prisotni

Na strani je 17 gostov in ni članov .

Prijava

Napaka
  • Napaka pri nalaganju vira podatkov

Humanitarna pomoč za Hrvaško

Spoštovani!
Ob zadnjem potresu na sosednjem Hrvaškem smo jo pri nas še dobro odnesli, kar pa za prebivalce mesta Petrinja in okoliških vasi ne moremo reči. Gasilska zveza Šentjur s prostovoljnimi gasilskimi društvi bo pomagala pri humanitarni akciji, ki jo pripravlja Likovno društvo Šentjur - Rifnik, ki je vzpostavilo varno vezo za dostavo in predajo pomoči. 
 
Humanitarna pomoč se bo zbirala v gasilskem domu Šentjur od 4.1. do 7.1.2021 med 17:00 in 19:00 uro. Prostovoljna gasilska društva GZ Šentjur pa bodo 9.1.2021 poskrbela, da bo vsa ta pomoč varno dostavljena v občino Koprivnica. Vabljeni vsi, da pomagamo po svojih močeh in skupaj vsaj malo omilimo bolečino prizadetim, ki je nastala ob potresu.
 
 
Likovno društvo DLU-Rifnik Šentjur je pobrateno z likovnim društvom naivcev iz Hlebin. Z njimi sodelujejo že več kot 10 let. Prav tako g. Martin Čater, ki je pobudnik akcije sodeluje z veterani občine Koprivnica, s katerimi je v stiku že več kot 25 let. Na Hrvaškem je dogovor, da se zbrano humanitarno pomoč dostavi v občino Koprivnica, natančneje v Krizni center vojašnice v Koprivnici. Vsa donirana sredstva se predajo dne 9. 1. 2021 osebam, ki nas bodo pričakale, in sicer to so župan občine Koprivnica g. Darko Koren, načelnica občine Hlebin ga. Božica Trnski, Mladen Gabaj - predstavnik Rdečega križa Koprivnice ter Damir Vukovič, ki je zastopnik veteranov občine Koprivnica z njegovi prostovoljci, ki bodo pomagali, da se razložijo vsa donirana sredstva. Vsi ti našteti bodo prevzeli vsa sredstva in poskrbeli, da bodo sredstva prišla v prav roke pomoči potrebnim na krizno območje.
 
Z gasilskim pozdravom »V službi ljudstva – Na pomoč!«

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • CELJE

  • Ob 16.52 je bil v Zagradu, občina Celje, ponovno zaznan močan vonj po plinu. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, ga pregledali ter nudili pomoč pristojni službi. Opravili so tudi meritve v bližnjem stanovanjskem objektu.

  • Ob 16.05 sta na Cesti Kozjanskega odreda v Šentjurju čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, osvetljevali kraj nesreče ter nudili pomoč reševalcem, policiji in delavcem cestnega podjetja. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli.

  • Ob 14.35 je bil v Zagradu, občina Celje, zaznan vonj po plinu. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali območje, prepovedali dostop nepooblaščenim osebam ter skupaj s pooblaščeno osebo podjetja Energetika odstranili razlito nevarno snov, ki je sproščala plin. Do posledic za okolje ni prišlo. Obveščene so bile pristojne službe.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information