GZ ŠENTJUR

Portal Gasilske zveze Šentjur

  
loader

Prihajajoči dogodki

Apr
10

10.04.2019 7:00 pm - 9:00 pm

Maj
25

25.05.2019

Maj
25

25.05.2019 - 26.05.2019

Prisotni

Na strani je 26 gostov in ni članov .

Prijava

2O let gasilskega društva Dobrina

Dobrina, 8.9.2018 - Že kar tretje leto zapored obeležujejo praznik krajevne skupnosti Loka pri Žusmu, ki so ga letos izvedli v Dobrini in povezali z okroglo obletnico domačega prostovoljnega gasilskega društva Dobrina.

 

Predsednik KS Srečko Krajnčan, je predstavil rekonstrukcijo nove ceste iz kamnoloma, ki je marsikateremu predstavljala strah. Leta 2016 so začeli z deli in med drugim imeli ne malo nevšečnosti, ki spadajo zraven. Projekt so izpeljali v letu 2017 in se tako lotili novih širitev cest v krajevni skupnosti. V teh nekaj letih so v krajevni skupnosti uredili javne in lokalne ceste, vodovod, infrastrokturo telekomonikacij in še drugo… Krajnčan je poudaril, da čeprav so malce oddaljeni od središča, jim je lepo in gonilna sila jim je močno srce, ki jih je, in jih bo tudi v prihodnje vodila naprej. V sklopu kulturne prireditve so podelili tudi priznanja KS Loka pri Žusmu. Dobitniki priznanj so Martin Žlender, Slavko Kolar, Anton Gajšek, PGD Dobrina ter Sara Žafran. Priznanja so jim podelili župan občine Šentjur Marko Diaci, predsednik KS Loka Srečko Krajnčan ter Robert Žafran. Zbrane pod šotorom, pa je prijazno pozdravil in nagovoril tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci. Čestital je gasilskemu društvu in pohvalil dobro sodelovanje med krajevno skupnostjo Loka in občino Šentjur.

Predsednik gasilskega društva Dobrina, Gregor Marcen je povedal kratek povzetek vse od ustanovitve društva pa do danes. V njem je omenil vsa pomembna imena, ki so na kakršen način povezana in zaslužna, da je bilo ustanovljeno gasilsko društvo Dobrina. S to prireditvijo društvo obeležuje kar dva jubileja in sicer 40 let gasilstva v Dobrini in 20 let gasilskega društva. Predsednik PGD Dobrina, se je zahvalil vsem, ki so na kakršen način pripomogli, da je gasilstvo ponos domačega kraja. V letošnjem letu, so se lotili večjega projekta in tako na gasilskem domu zamenjali streho, zato se je ob tej priložnosti zahvalil tudi vsem, ki so na kakšen koli način pomagali. Gasilsko društvo je ob njihovi dvajsetletnici podelilo plakete, priznanja in zahvale.

Gasilcem pa je ob njihovem jubileju čestital tudi predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej. Poudaril je, da tudi če so najmanjše in hkrati tudi najmlajše društvo v GZ, je zveza nanje ponosna in hvaležna vsake pomoči, ki jih nudijo PGD Loki pri Žusmu.

Za kulturni program pa so poskrbeli folkloristi iz sv. Štefana, vokalna skupina Ataka in vokalna skupina Fantje z Žusma. Zbrane pod šotorom je pozno v noč zabaval domači ansambel Kozjanski Lumpi, skupaj z fanti s praprotna. (Tjaša Ferlež)

 

Povezave

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Novice GZS

Prikaz dogodkov SPIN

  • Požari v komunalnih in drugih zabojnikih - požari v komunalnih in drugih zabojnikihOb 21.30 je na Goriški cesti v Šoštanju gorel zabojnik za komunalne odpadke. Požar, ki je zabojnik uničil, so pogasili gasilci PGD Šoštanj.

  • Tehnična in druga pomoč - tehnična in druga pomočOb 18.30 so gasilci PGD Velenje v Ulici Dušana Kvedra v Velenju izčrpali fekalno vodo iz kleti stanovanjske hiše.

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 18.47 je v Vrbju, občina Žalec, padel motorist. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Vrbje, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega. Slednjega so reševalci prepeljali v ZD Žalec.

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 13.35 sta na Ponikvi v občini Šentjur trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, nudili nujno medicinsko pomoč do prihoda reševalcev NMP Celje, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom in očistili cestišče. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

  • Nesreče v cestnem prometu - prometne nesrečeOb 13.35 so na avtocesti med izvozom Celje-vzhod in Dramljami v smeri Maribora v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovali sta se dve osebi. Reševalci NMP Celje so ju oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Radarska slika padavin

Požarna ogroženost

Požarna ogroženost

Grafični prikaz dogodkov

Copyright © 2013 GZ Šentjur. Designed by Ales GuzejZa optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information